What is in the name?

Love together

Love Together - What's in the name

Een naam voor mijn website? Daar liep ik over na te denken. Er gingen nogal wat namen door mijn hoofd. Vele overpeinzingen later had ik iets, maar dat voelde niet als de juiste naam. Uiteraard vergat ik weer eens om leiding te vragen! Wij Cursus-studenten worden natuurlijk geacht zoveel mogelijk leiding te vragen aan Jezus of de Heilige Geest over wat het juiste is om te doen. Maar zelfs de meest doorgewinterde cursist vergeet dit constant. Door de jaren heen gaat het beter, dan wordt leiding vragen wel makkelijker. Piekeren over een naam, dat is natuurlijk zonde van je tijd. Dus ik vroeg hulp. Ik kreeg het volgende door: ‘Come Together’, jawel, het bekende nummer van The Beatles, maar ik begreep ook dat ik het woord 'Come' in het woord in 'Love' kon gaan veranderen, want ik zag het volgende in mijn hoofd verschijnen: Love Together. Ik wist meteen dat dit de juiste titel en naam voor mijn website was. Het zegt immers dat liefde iets is wat je samen bewerkstelligt. Uitingen van liefde doe je voor je medemensen, je verbindt je met anderen. Op die manier komt het bij jezelf terug. Dit is belangrijk aspect van wat van wonderen zijn volgens de Cursus. Als je alleen al de 50 miracle principles in het eerste hoofdstuk van het tekst-deel erop naleest (zoals ze staan in de CE - Complete and Annotated Edition of A Course in Miracles), dan weet je hoe belangrijk dit is. 


Verder is ACIM natuurlijk ook een mind training en het is een spiritueel pad, dat gaat over hoe je daar dan komt: in die permanente staat van liefde. Dus eigenlijk Love: To-get-(t)her(e). Het is een weg, een reis, je gaat daar naartoe. Een woordspeling die ik niet heb bedacht, maar die wel geheel van toepassing is! Maar deze naam is er niet voor niets, ze gaat mij helpen. Dat heeft ze al gedaan, want door deze naam, zag ik het logo dat er moest komen ook voor me. Ik kon precies zien hoe het eruit kwam te zien! En dat daarbij het Beatles lettertype moest worden gebruikt. Na een klein beetje speurwerk, had mijn man Derek zo gevonden dat het lettertype dat ik bedoel het ‘Magical Mystery Tour’ font is. Daarna vertelde ik aan Derek hoe ik dacht dat het logo eruit moest komen te zien. Hij had het in een mum van tijd voor me gemaakt. En ook de website weten we samen zo vorm te geven. Daar ben ik heel dankbaar voor.


Love together. Hoe kom je daar, de weg is lang, en je komt onderweg veel tegen. Love together gaat natuurlijk in de eerste instantie vooral over vergeving, over oordelen loslaten. Wat staat er in ACIM zelf, in de CE-versie:

“Do not accept your brother’s variable perception of himself, for his split mind is yours, and you will not accept your healing without his. For you share the real world as you share Heaven, and his healing is yours. To love yourself is to heal yourself, and you cannot perceive part of you as sick and reach your own goal. Brother, we heal together as we live together and love together. Be not deceived in God’s Son, for he is one within himself and one with his Father. Love him who is beloved of His Father, and you will learn of the Father’s love for you. Love him steadily, whatever he does, whatever he says, and he will see the miracle of God and you will learn of salvation. If this seems hard to do, remember it is what you want of me.” (T-11.IX.10)


De weg mag dan nog lang zijn, met ACIM is zij veel fijner en zal ik uiteindelijk veel tijd besparen, zo wordt me geleerd. Dat met dat tijd besparen…..daar ga ik nog wel een of meerdere blogs aan wijden. Het concept tijd, daarmee heb ik al vele jaren iets. Ik vind ‘tijd’ zowel bizar, irreëel, maar ook fascinerend en in mijn beleving zit daar een van de sleutels. Als we de tijd voor ons kunnen laten werken, in plaats van dat we de tijd ons leven laten bepalen, hebben we iets belangrijks in handen. Het is een onderzoek op zich, om door ACIM heen, het begrip tijd naar boven te halen en tegen het licht te houden. En dan niet om haar te begrijpen, maar om haar als tool in te zetten. Dus daar kom ik op terug. Tot die tijd: Love together
2 gedachten over “What is in the name?

  1. Nice post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!
    Very useful info particularly the last part :
    ) I care for such info much. I was looking for this certain information for a long time.
    Thank you and best of luck.

    1. Hi and thanks very much for your nice comment. My website is not fully bilingual yet, but I suppose you used Google translate? I shall try to post as much in Dutch plus English. Thanks again for your compliments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *