Love together homepageafbeelding

CE en circle of atonement

 

Een Cursus student is nooit uitgeleerd. Uiteraard studeer je vanuit het boek zelf (ik gebruik 'A Course in Miracles, Complete and Annotated Edition', kortweg CE, waar ook een gratis app van bestaat). Daarnaast is het is nóg fijner om samen te studeren. Dat kan met een fysieke studiegroep (check hier de studiegroep mogelijkheden in Nederland, we gebruiken de CE). Ook heeft de Circle of Atonement een online programma, waar je online kunt studeren met mensen van over de hele wereld. Via het platform van de Circle kun je gratis én betaalde studieprogramma's volgen en ook losse webinars. De CE-versie en de online lessen zijn in het Engels. 

Ikzelf had, voordat ik de CE ontdekte, veel moeite met de in het Nederlandse vertaalde versie (van de Foundation for Inner Peace, kortweg FIP). De CE maakt maakt naar mijn idee meer duidelijk (over het waarom hiervan, lees je meer hieronder op deze pagina). Als je (redelijk) goed Engels kunt lezen dan is de CE geen enkele belemmering. Uiteraard heb ik wel een diep respect voor de vertalers van de FIP versie, die destijds een hels karwei moeten hebben gehad aan de vertaling van dit bijzondere boek!


CIRCLE OF ATONEMENT

De Circle heeft ook enorm veel gratis artikelen online staan, die zijn tevens voor niet-leden toegankelijk en er is wekelijks een podcast over een bepaald onderwerp.

De lessen worden gegeven door Robert Perry, Emily Bennington en Mary Anne Buchowski. De CE en de online lessen zijn in het Engels. 

De Circle heeft verder nog zoveel meer mooi materiaal op hun community platform. Zo hebben ze wekelijks "sacred silent gatherings" en twee keer in de maand "Sunday gatherings" en wekelijks de opname van een live podcast. Als je je opgeeft via een gratis account kun je dit allemaal volgen en ook oude video's terugkijken. Met dit gratis aanbod aan materiaal rondom de Cursus, kun je al een aanzienlijke tijd zoet zijn (ook als je hun 'gewone' website Circleofa.org bekijkt waar onnoemelijk veel artikelen en resources opstaan!)

Door een gratis account aan te maken op het community platform kun je bovendien ook betalend lid worden voor slechts 20 dollar per maand en wat je dán allemaal tot je beschikking hebt is gewoon ongelofelijk: het hele archief aan video's sinds 2018 van de lessen van Robert Perry en Emily Bennington-Perry en Mary Anne Buchowski; álle workshops die tot nu toe online zijn gegeven door Robert Perry en Emily Bennington-Perry en nog meer. Het is echt letterlijk een treasure house! Alles is er te vinden voor Cursus studenten en je volgt lessen van naar mijn idee de allerbeste Cursus leraren die er op dit moment zijn!

Wat zegt de Circle of Atonement over de ACIM - Complete and Annotated Edition:

The Complete and Annotated Edition (CE) aims to restore the material that was lost. It was created by going back to Course scribe Helen Schucman's shorthand Notes and editing afresh, retaining the original words to the maximum degree possible. By going back to the words Helen heard in her mind and wrote down in her notebooks, the CE brings you into a more direct encounter with the power of those words. It includes, either in its main body or in appendices, those approximately forty-five thousand words that had been removed in the original published edition."

- Bron: Circle of Atonement website


Wat is er anders aan de CE versie, in vergelijking met de FIP versie?

  • Er staan 45.000 woorden extra in de CE editie! Dat is heel veel woorden en die zijn absoluut niet overbodig, sterker nog met deze woorden krijgen we een veel completer beeld van de tekst, waardoor je beter begrijpt waar deze over gaat.

  • De eerste vier hoofdstukken van het Tekst deel zijn grofweg twee keer zo lang in de CE versie dan in de FIP versie 

  • Er is veel materiaal waarvan de betekenis door bewerking is veranderd,  en dat wordt in de CE-versie nu in zijn oorspronkelijke vorm gepresenteerd. Bijvoorbeeld de  oorspronkelijke zin  "Prepare you not for the undoing of what never was," werd in de FIP editie veranderd tot "Prepare you now for the undoing of what never was."

  • Materiaal dat werd herschikt in een andere volgorde door de edit toentertijd, zijn nu allemaal weer terug geplaatst in de oorspronkelijke volgorde.

  • Uitgebreide voetnoten zijn toegevoegd om moeilijke passages uit te leggen, woorden te verklaren, een definitie te geven van psychologische termen, verwijzingen naar algemene culturele zaken te geven, referenties weer te geven binnen de Cursus en naar de Bijbel.   

  • Er zijn 33 zogenaamde Cameo-essays toegevoegd achterin het boek. Deze essays geven commentaar op persoonlijke leiding die de schrijvers van de Cursus , Helen Schucman and William Thetford, kregen van de bron van het materiaal (lees: Jezus). Het materiaal was dan wellicht te persoonlijk om toe te voegen aan de Cursus an sich, echter het verklaard zoveel over hoe Helen en Bill de Cursus toepasten in hun eigen leven. Dit is verhelderend voor elke Cursus student.

  • Er is materiaal bijgevoegd dat voorheen alleen in Helens notitieboeken te vinden was, zoals deze passage: "Love him steadily, whatever he does, whatever he says, and he will see the miracle of God and you will learn of salvation. If this seems hard to do, remember it is what you want of me."

DE CE versie in mijn studiegroep(en)

In mijn studiegroep(en) gebruik ik uitsluitend de CE (in het Engels), maar de voertaal en discussies zijn in het Nederlands. Zo komen we, door samen te studeren, steeds meer te weten over dit schitterende boek! 


Wil je meer informatie over mijn studiegroep(en) of over een Introductiecursus óver Een Cursus in Wonderen, kijk dan hier

7. Kindle CE