Love together homepageafbeelding

WIE BEN IK?

Ik heet Valentine Laout-van Leeuwenstein. De mensen in mijn leven, de studies en cursussen die ik heb gedaan, de tijd waarin ik leef, de plek waar ik woon, de landen die ik heb bezocht, de ontmoetingen die ik heb gehad: het heeft me allemaal gevormd. Ik heb wat talenten kunnen en mogen ontwikkelen, door bijvoorbeeld mijn studie Muziekwetenschap aan de UvA, waardoor ik van muziek mijn vak kon maken. Ik werk voor Challenge Records International/New Arts International. In mijn werk heb ik mezelf aangeleerd hoe ik moet filmen en editen, hetgeen ik gebruik voor promotievideo’s die ik samen met de artiesten maak, een vreugdevol en creatieve proces. 


Naast mijn vak heb ik nog heel veel andere cursussen en opleidingen gevolgd: een HBO opleiding Jungiaanse psychologie, een opleiding Bach bloesemremedies, ik beoefende intensief Tibetaanse dzogchen, ben Reiki master, volgde trance-healing, mediumschap, meditatie, yoga etc. Mijn opleiding tot moeder is een doorlopende opleiding waar ik zeer van geniet. Hetzelfde geldt voor mijn opleiding tot echtgenote, nu al 36 jaar. En wat te denken van al die andere rollen die ik in dit leven vervul: dochter, zus, vriendin, collega en ga zo verder? Ik weet echter dat als ik een ding weglaat, ik nog steeds mezelf zou zijn. Hoe belangrijk en fijn deze rollen ook zijn, ze zijn precies dat: rollen.


Hier kwam ik al achter door mijn jarenlange spirituele zoektocht, waarin ik zoveel heb gedaan, maar nog nooit echt was ‘thuisgekomen’. Totdat ik, vele jaren nadat ik het boek had gekocht en gelezen, A Course in Miracles (of kortweg ACIM)  herontdekte en er blijkbaar klaar voor was om al het andere op mijn spirituele zoektocht los te laten. Dit boek, en dan vooral de Engelse versie van de Circle of Atonement (The Complete and annotated edition of A Course In Miracles, afgekort de CE) geeft me alles wat ik nodig heb. En daarmee weet ik ook dat de rollen, die we vervullen in dit leven, echt maar rollen zijn, we zijn veel meer dan dat. Zodra ik me minder op mijn zogenaamde rol richt, maar op wie ik in wezen ben, voel ik me vrijer en tegelijkertijd meer verbonden met anderen. En dus liefdevoller.


ACIM geeft ons dagelijks nieuwe lessen en ik geef datgene wat ik heb geleerd graag door. Dat is eigenlijk wat me heb voorgenomen voor de rest van mijn leven. Door mijn leraren van de Circle of Atonement, Robert Perry en Mary Anne Buchowski, die als geen ander duiding kunnen geven aan de Cursus, wordt alles zoveel duidelijker. Het is een spiritueel pad, een doorgaand proces en het houdt niet op. 


Met steun van de Circle of Atonement, hoop ik mensen te kunnen begeleiden op hun Course in Miracles-pad. Het is geen gemakkelijk pad, en hoewel het Christelijke terminologieën gebruikt, zijn de betekenissen diametraal anders, dus eigenlijk precies tegenovergesteld.  Dat is een openbaring. Dit spirituele pad is bovendien ook zeer praktisch. Het is eigenlijk een stap voor stap mind training, die je af en toe van je sokken blaast! Voor deze training, deze spirituele weg, is een dagelijkse discipline echt noodzakelijk. Maar iemand die iets echt wil leren, moet daarvoor ook iets doen. Als je goed in iets wilt worden, geldt er slechts een ding, oefenen oefenen oefenen. En met dit boek in handen doe ik niets liever dan dat: oefenen oefenen oefenen. Voor de rest van mijn leven….en daarna ?


Lees het uitgebreide verhaal van mijn weg naar de Cursus: hierDSC_1690